Studiile arata ca in 2018 74% dintre americanii din California s-au temut cel mai mult de coruptia oficialilor din guverne, urmata de poluarea oceanelor si a raurilor (62%) si a apei potabile (61%). Cel mai putin s-au temut de pretul ridicat al facturilor medicale (53%).
Specialistii arata ca frica este una dintre trairile umane cele mai frecvente.
Privarea de libertate este una dintre cele mai puternice dintre frici.
Aceasta poate sa provina din copilarie cand eram inchisi in casa pana nu terminam temele.
Dar, este libertatea absoluta un lucru bun pentru noi?
Dorim uneori ca alte persoane sa ia decizii in locul nostru?
Avem puterea de a ne controla viata?
Erich Fromm profesor psihanalist si psihiatru arata in lucrarea sa intitulata “Frica de libertate” arata faptul ca omul modern este inca fricos si tentat sa-si predea libertatea dictatorilor de toate felurile sau sa o piarda transformandu-se intr-o rotita dintr-un angrenaj.
Libertatea este ceva pe care oamenii o asuma si sunt pe atat de liberi pe cat vor sa fie.
Neurologul Christoch Koch mentioneaza in tratatul sau despre libertatea vointei: libertatea este intotdeauna o problema de gradatie mai mult decat un bun absolut pe care il posezi sau nu.
Sa fii sanatos si fericit este cel mai important in a fi de succes, de aceea iti recomandam:
- Fii impecabil in ceea ce spui. Cuvintele cele mai potrivite creeza un impact major in comunicare si de aici modul in care ceilalti reactioneaza fata de tine
- Nu lua nimic in nume personal
- Nu fa presupuneri. Asteapta sa vezi daca ceea ce crezi e adevarat sau nu.
- Fa intotdeauna ceea ce poti mai bine
Deasemeni nu uita partea materiala:
- Alimentatie sanatoasa
Putine lucruri sunt mai importate pentru sanatate decat o alimentatie sanatoasa. Consumati minim cinci portii de fructe si legume pe zi, preferabil crude, de toate culorile si sortimentele. Putina carne, multi carbohidrati vegetali, leguminoase din plin, produse lactate slabe in grasimi si putina grasime – acestea nu doar ca va vor mentine functiile vitale, dar va vor intari sistemul imunitar.
- Hidratare din plin
Lipsa apei afecteaza organismul uman: apa este un element important din continutul celulelor, componenta principala a sangelui.
- Miscare regulata
Practicarea regulata a unui sport de anduranta este benefica atat pentru fizic cat si pentru psihic, fiind metoda optima de mentinere a corpului in forma.
- Mult aer curat si lumina
Oxigenul trezeste spiritul vital si mobilizeaza puterea de rezistenta a corpului. De aceea este important sa iesiti in aer liber in fiecare zi, inclusiv iarna.
- Relaxare pentru gasirea echilibrului
Stresul, haosul si presiunile psihice afecteaza puterea de rezistenta. Distrugerea echilibrului intre stres si relaxare poate conduce la afectiuni psihice si fizice severe.
- Program de somn suficient si regulat
Sistemul imunitar, digestia, sistemul circulator si inima, sistemul nervos si creierul au nevoie de somn pentru a se regenera. Astfel, studiile actuale indica faptul ca persoanele care dorm putin in mod regulat, sunt predispuse unui risc mai mare de a suferi un infarct.
- Jogging mental regulat
“Munca lungeste viata, lenea o scurteaza” acest proverb se aplica atat corpului nostru, cat si psihicului. Pentru ca la fel ca si musculatura, si creierul trebuie mentinut activ pe intreg parcursul vietii. Daca materia cenusie nu este mentinuta in miscare, acesta incepe sa se descompuna.
- Substante nocive, riscuri pentru sanatate
Fumatul dauneaza sanatatii si anume fiecare tigara in parte! Cu toate acestea, nu este niciodata prea tarziu sa renuntati la fumat.
Asigurati-va insa ca nu consumati mai mult de un pahar mic de alcool, urmat de cateva zile de pauza, deoarece un consum de alcool fara riscuri nu exista.
- Relatii sanatoase
- Atitudine pozitiva
Gandeste-te daca libertatea personala poate schimba ceva in modul in care iti traiesti viata.
Adrian
PS: transmite-mi te rog opinia ta pe:
sau